Pàgina principal » Articles » Notícies » IndieDevDay 2024: Sang i fetge des del Japò

IndieDevDay 2024: Sang i fetge des del Japò

Per | oct. 8, 2024 | 0 Comentaris

El saló dels videojocs independents de Barcelona ha tancat la darrera edició amb record d’assistència i sorpreses pel panorama gamer català

El món dels videojocs torna a posar totes les mirades a Barcelona. L’IndieDevDay s’ha consolidat en el seu segon any a la Farga d’Hospitalet amb més de 15.000 visitants en total. Al llarg dels tres dies de saló es van arribar a exhibir 200 videojocs d’uns 170 estudis independents. A més, com a novetat d’enguany s’ha impulsat les trobades entre professionals, distribuïdors i grans estudis per tal de captar el talent local. Aquest afer ha sigut el reclam de les visites internacionals, com Borislav Slavor, compositor del videojoc Baldur’s Gate 3; o Hidetaka Suehiro, coautor de Hotel Barcelona.

La col·laboració entre Hidetaka Suehiro i Goichi Suda, coneguts pels seus videojocs Deadly Premonition, No More Heroes i Lollipop Chainsaw, ha donat de resultat aquesta paròdia slasher, Hotel Barcelona, un homenatge a les pel·lícules americanes de terror més recordades, com Alien o Viernes 13. El punt de partida és un accident de carretera que deixa a la protagonista atrapada en un malson en el qual morirà i despertarà en una habitació d’hotel. No està sola, ja que en el procés l’esperit d’un assassí en sèrie, el Doctor Carnival, queda atrapat a l’interior de la protagonista. 

En la seva visita a Barcelona, Suehiro va assenyalar que el motiu del nom, Hotel Barcelona, és deliberat. “Més endavant en el videojoc, descobrireu que la protagonista té un vincle amb la ciutat de Barcelona”, va assegurar el japonès. Tanmateix, també va confessar que van arribar a aquest títol com un acte d’atzar. 

Una de les principals mecàniques d’aquest 2D d’acció és la incorporació d’un fantasma tot el teu recorregut en morir. “Morir és important”, conclou Suehiro després de suïcidar-se davant d’un enemic. Al llarg del joc, el recorregut de les anteriors partides quedarà gravat i es convertirà en un fantasma que interactuarà amb el següent intent. És a dir, un clon que replica tot el que s’hagi fet en la partida anterior i que, fins i tot, pot atacar als enemics per casualitat.

La principal mecànica del videojoc

by Hidetaka Suehiro, doblat per Guillem Canovas

Transcripció: «La idea darrera d’aquest sistema és encoratjar als jugadors perquè treballin de valent en cada partida. Si ets mandrós en una d’elles i mors, llavors el fantasma que seguirà també serà mandrós. Per tant, no serà gaire útil 

Hotel Barcelona estarà disponible a principis de l’any 2025, segons ha afirmat el desenvolupador, i serà estrena simultània a Steam, Play Station i Xbox. Sobre la Nintendo Switch, en un futur immediat no tenen previst treballar en la seva versió. De fet, Suehiro va bromejar sobre que li podríem demanar a la IA que faci la portabilitat. Hotel Barcelona te l’esperança de ser el videojoc que representi a l’independent japonès, tanmateix, no ho té fàcil per destacar en un any 2025 replet de les novetats més esperades.

<a href="https://www.quimeric.com/author/iker-mons/" target="_self">Iker Mons</a>

Iker Mons

Periodista cultural en diverses ràdios nacionals i locals, com ara Ràdio 4 (RNE) o Ràdio Sabadell, i a la revista digital Zona Negativa. Actualment, és productor i locutor al Quimèric.

0 Comments

Envia el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

19 − 9 =

Artícles relacionats

Hi ha molts dracs, però tots són al Festival 42

Hi ha molts dracs, però tots són al Festival 42

El Festival 42 es va acomiadar amb més de 7.500 visitants, destacant autors com Ted Chiang i talent local com Lucia Pietrelli. Els Premis 42 van reconèixer les millors obres de gènere fantàstic en català i castellà, amb mencions especials a autors com Joan Roca i Elaine Vilar Madruga.

Sitges 2024: No ens salvarà la distopia

Sitges 2024: No ens salvarà la distopia

Les pel·lícules clau de Sitges 2024 que aborden distopies i futurs millors: “Cloud” de Kiyoshi Kurosawa, “Escape From the 21st Century” de Li Yang i “2073” d’Asif Kapadia.

Share This