Pàgina principal » Articles » Ressenyes » La Regència de seda i escates

La Regència de seda i escates

Per | ag. 4, 2024 | 0 Comentaris

L’autora Raquel Arbeteta pública ‘Entre dos finales’, un romanç juvenil d’època amb màgia i subterfugis

En l’amor, hom necessita la seva carabina, aquell confident que t’aconsella i, fins i tot, et protegeix sense saber-ho. Entre dos finals (Salamandra), de l’autora gallega Raquel Arbeteta, és l’encantador romantasy d’una noia que queda atrapada a l’interior de la seva novel·la preferida El diamante de la temporada, de l’escriptora fictícia A. S. Garden. Aquesta obra se suma al segut de novel·les nacionals, que combinen amor i fantasia, al nostre país, una aposta per atraure un públic juvenil.

En aquest romantasy, la protagonista s’endinsa en un món fantàstic amb dracs i altres criatures màgiques en ple període de la Regència a l’Anglaterra de 1811, durant l’inici de la temporada matrimonial. Es converteix en Lavinia Labbey, la cosina sense dot de Kitty Remmington, qui és la protagonista de la novel·la fictícia. 

Portada de 'Entre dos finales', un romanç juvenil ambientat a la Regència amb màgia i dracs

No s’avergonyeix de ser una versió de la famosa sèrie de Netflix Els Bridgerton, però amb màgia i fantasia, uns trets que enriqueixen aquest lapse històric. De fet, el gènere fantàstic li dona un toc d’atenció molt crític sobre el poder de la monarquia, la qual té un control total de la resta de famílies nobiliàries. Entre parets de fades, dríades i fantasmes encantats, es troba un dels objectes màgics més apreciats, el diamant de la temporada, aquell que històricament la reina escollia d’entre les debutants a l’inici de la temporada. A Entre dos finales, és una gemma que conté màgia pura. La Corona té el total monopoli, el qual funciona com a mecanisme per perpetuar el seu estatus de poder. Riquesa, fortalesa i màgia.

La creació del món és indiscutible i imaginable: veus els balls, olores els perfums i s’arriben a sentir el tacte i la calor de les flamarades dels dracs d’espurna, uns petits llangardaixos utilitzats per encendre les xemeneies.

La trama mou als personatges principals per un camí furibund i misteriós, en què cal confiar a cegues. L’amor és un dels seus tòpics i, tanmateix, la narració discorre entre assassinats i subterfugis. L’estima d’un amic, d’uns amants, d’una bruixa pel seu do o el d’una autora pel seu llibre, provoquen un seguit de catastròfiques circumstàncies que només pot resoldre la protagonista, qui coneix al detall la novel·la que està personificant.

Es tracta d’una aventura preciosa, juvenil, divertida i carismàtica, però també és un clam als silencis i a aquells personatges secundaris que sempre acompanyen els herois i les heroïnes. Les seves carabines. És un llibre que vol donar veu als personatges que mai la van tenir. Aquells personatges que per un cop volen ser protagonistes, com ombres que s’amaguen a cau d’ull.

La Règencia d’Arbeteta en un cop d’ull

Raquel Arbeteta, formada en Biologia Sanitària i Investigació, va descobrir la seva passió per l’educació i la literatura i ara treballa com a professora a Guadalajara. El 2021 va publicar les seves primeres novel·les i el 2023 va sorprendre amb Amor y conveniencia (Grijalbo). Un any després, el segell infantil i juvenil de Salamandra va publicar el seu últim romantasy, Entre dos finales, una immersió total en la màgia, els dracs i els balls de temporada en ple període de la Regència. Com a entusiasta de la novel·la històrica romàntica i l’obra d’època, Arbeteta troba en aquest context el millor escenari per al seu següent llibre d’amor i subterfugis. “La dedicatòria va per a totes aquelles persones que, com jo quan era petita, es quedava llegint aquests llibres fins a la matinada“, conclou Arbeteta des de les xarxes socials.

 

Raquel Arbeteta al tener "Entre dos finales" en las manos

by Raquel Arbeteta

Transcripció: «Es “Entre dos finales” ha quedado precioso, la verdad, ha quedado muy bonito. Esta cubierta, que a todos os gustó y no me extraña, es de Celia Mallada, que es una ilustradora increíble. Los colores y todo… Había varias versiones con diferentes colores, pero, tanto mi editora como a mí, nos gustaba esta en blanco. Creo que es la más elegante y la más bonita. ¡Mirad el dragón! De verdad, tengo muchas ganas de que conozcáis a Laura, a Samuel, a Richard, a Kitty y al duque. Tengo muchas ganas de que los conozcáis a todos. Para mí, como lectora, he leído salamandra, desde que era muy chiquita y de hecho la dedicatoria va para todas aquellas personas que, como yo cuando era pequeña, se quedaba leyendo esos libros hasta la madrugada, así que espero que este también os guste.» 

 

<a href="https://www.quimeric.com/author/iker-mons/" target="_self">Iker Mons</a>

Iker Mons

Periodista cultural en diverses ràdios nacionals i locals, com ara Ràdio 4 (RNE) o Ràdio Sabadell, i a la revista digital Zona Negativa. Actualment, és productor i locutor al Quimèric.

0 Comments

Envia el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 × one =

Artícles relacionats

Mariana Enríquez i els seus desagradables contes gràfics

Mariana Enríquez i els seus desagradables contes gràfics

Adaptació gràfica de “Las cosas que perdimos en el fuego” de Mariana Enríquez, amb il·lustracions de Lucas Nine. Un còmic que fusiona dibuix deformat i realista, capturant el terror quotidià en una Buenos Aires viva i inquietant.

Tank Chair, l’assassí motoritzat

Tank Chair, l’assassí motoritzat

Tank Chair és un manga amb estètica ciberpunk d’acció i ciència-ficció de Manabu Yashiro, una història que segueix un assassí en cadira de rodes i en estat vegetatiu que desperta davant l’instint assassí dels altres. Una aposta ridícula, però igualment original.

Share This